Läget för koreanska laget inför fotbolls-VM

Jag har tidigare skrivit i Korea-information nr. 4, 2009 om att DFRK är kvalificerade till sommarens upplaga av fotbolls-VM. Nu strax innan mästerskapet ska dra igång är det kanske på sin plats med en kortare lägesuppdatering. Man har hamnat i samma grupp som Brasilien, Portugal och Elfenbenskusten, vilket innebär svårt motstånd. Alla matcherna kommer sändas på SVT, och tiderna är som följer:

DFRK – Brasilien, 15/6 kl. 20.30
DFRK – Portugal, 21/6 kl. 13.30
DFRK – Elfenbenskusten, 25/6 kl. 16.00

Inför VM, sedan mästerskapsplatsen blev färdig, har man även spelat några träningsmatcher. I oktober spelade man oavgjort mot det tidigare franska topplaget FC Nantes (franska mästare senast 2001). Detta var en stark insats vid ett läge då sex spelare från den ordinarie startelvan saknades, och laget fick beröm från Nantes’ tränare. Även mot Republiken Kongo spelade man oavgjort, 0-0, under oktober. Det visar att laget har ett bra defensivt spel och har god förmåga att hålla nollan, och hade alla ordinarie spelare varit med hade man förmodligen kunnat göra några mål framåt och vunnit matcherna. Situationen inför VM verkar vara bra.

fotboll2.jpg
Landslaget efter att ha vunnit en turnering i Qatar, januari 2010

Under början av 2010 har laget fortsatt delta i några mindre internationella turneringar som träning inför VM och vann mot Mali med 1-0 under januari 2010, ett landslag med spelare i flera europeiska storklubbar och som dessutom har högre FIFA-ranking än DFRK. Denna seger tillsammans med en seger mot Qatar ledde till att man vann den årliga turneringen ”International Friendship Tournament” under samma månad.

Under februari 2010 vann man återigen en internationell turnering, med åtta deltagande länder, kallad AFC Challenge Cup, med fjorton gjorda mål och bara två insläppta på fem matcher, ett mycket bra resultat. Det tål att sägas att DFRK var det bäst rankade laget i dennaturnering, men det förtar inte framgången av att ha vunnit en turnering. Man visade sig målstarka, med både en 4-0-seger och en 5-0-seger. När detta skrivs, i februari 2010, väntar ytterligare träningsmatcher inför VM, mot Chile, Venezuela och Mexico under mars månad, och mot Grekland i maj. Resultaten i dessa får visa om DFRK är så formstarka som de just nu verkar, men för tillfället ser det lovande ut. Den som vill följa resultaten i kommande matcher kan göra det på: www.fifa.com/....


Kalle Wadin Wesslén


Ur Korea-information nr 2/10

text/fotbolls-vm-2.txt · Senast uppdaterad: 2010/04/02 16:14 av daniel
[unknown link type]Till början av sidan