Harlem Globetrotters besöker DFRK

Ett sällskap av amerikanska basketspelare från uppvisningslaget Harlem Globetrotters, tillsammans med den förre NBA-stjärnan Dennis Rodman anlände i Nordkorea tisdag 26 februari. Under onsdagen träffade man unga koreanska basketspelare för att dela med sig av erfarenheter. Under torsdagen spelades en vänskapsmatch där 12 koreaner och fyra från Harlem Globetrotters delades upp i två lag. DFRK:s ledare Kim Jong Un och Dennis Rodman följde matchen tillsammans. Rodman sa därefter att ”relationerna mellan de två länderna är ledsamma, men personligen är jag vän av marskalk Kim Jong Un och det nordkoreanska folket.” Han tackade DFRK för att hans delegation fick chansen att besöka landet och menade att matchen symboliserade vänskap mellan de två folken. Efteråt åt Rodman middag tillsammans med Kim Jong Un och hans fru Ri Sol Ju.
Dennis Rodman lämnade DFRK fredag 1 mars och på flygplatsen sa han till kinesiska nyhetsbyrån Xinhua att Koreas folk är fantastiskt och att Kim Jong Un är en mycket ärlig man som älskar sin fru djupt och att han, precis som sin farfar och sin far, är en stor ledare.
Spelarna från Harlem Globetrotters planerar att stanna i DFRK till 5 mars. Deras förehavanden filmas och kommer att visas i en TV-serie i amerikanska HBO senare i år.

nyheter/harlem_globetrotters.txt · Senast uppdaterad: 2013/03/03 16:37 av daniel
[unknown link type]Till början av sidan