En film i propagandakriget

Den amerikanska b-filmen ”The Interview”, om ett attentat mot den koreanske ledaren Kim Jong Un, lanseras med buller och bång. USA:s president Obama agerar chefsagent för reklamkampanjen.

På sin sista presskonferens 2014 lyckades Obama göra den påstådda nord­koreanska hackerattacken mot filmbolaget Sony till ”dagens största händelse” och därmed undgå diskussion om den rapport om CIA:s tortyrprogram som nyligen offentliggjorts – efter många års förhalande av ljugande CIA-chefer, förnekande politiker och följsamma media. Även etablerade massmedia hade krävt utredning av ansvar och straff för de skyldiga.

Sonys dramatiska PR-beslut att dra in filmen på grund av hot framställdes av Obama som kapitulation och censur av ”någon diktator någonstans”. Men påståendena att Nordkorea låg bakom cyberattacken och hotet mot Sony är lögnaktiga. De avvisas unisont av experter på cybersäkerhet. Det som Obama och andra betecknar som en fråga om konstnärlig yttrandefrihet handlar egentligen om supermaktens propaganda.

Det nära samarbetet mellan filmbolaget Sony, Vita Huset och det militär-industriella komplexet redan i produktionsstadiet av filmen framgår av e-post som läckt ut. USA:s State Department gav uttryckligen grönt ljus för den scen där Kim Jong Uns huvud exploderar.

Avsikten sägs ha varit att uppmuntra till attentat mot den koreanske ledaren för att åstadkomma systemskifte i DFRK. Ett bättre exempel på hjärntvätt är svårt att hitta!

USA inför nya sanktioner mot norra Korea
Den andre januari 2015 meddelades att USA:s president beslutat om att införa nya unilaterala sanktioner mot Demokratiska Folkrepubliken Korea som vedergällning för påstått dataintrång.

Detta sker trots att FBI:s anklagelser om att Nordkorea låg bakom dataintrånget länge varit misskrediterade (Se bland annat: New Clues In Sony Hack Point To Insiders, Away from DPRK).

Tidpunkten för sanktionerna antyder att det finns mer än bara en klantig FBI utredning som bakgrund till dem, eftersom sanktionerna tillkännagavs bara en dag efter att både norra och södra Korea började prata om ett toppmöte för att förbättra banden mellan de två staterna.

Närhelst Nordkorea har föreslagit någon form av närmande till USA, har det blivit avvisat av president Obama. Detta senaste drag är utformat för att sabotera alla interkoreanska samtal. Eller att åtminstone skicka signalen att oavsett vad den sydkoreanska regeringen beslutar så är den US-amerikanska hållningen fortfarande fientlig gentemot Nordkorea.

nyheter/usa_inför_nya_sanktioner_mot_norra_korea.txt · Senast uppdaterad: 2015/10/27 12:15 av daniel
[unknown link type]Till början av sidan
www.chimeric.de Creative Commons License Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0